Abonnementsartikel

LandboNord-formand opfordrer medlemmerne til at bevare roen, men også til at mærke efter i maven, om de skal fortsætte med svinelandbrug.

Krisen kradser i den grad i svinelandbruget. Milliarder af kroner er allerede gået tabt, og ingen ved, hvornår den udløsende faktor - den russiske embargo - får ende.

Knap 100 nordjyske svineproducenter var dukket op til en drøftelse om fremtidsperspektiverne, da LandboNord inviterede til informationsmøde. Og her blev landmændene opfordret til at holde fokus på de ting, som de selv er herre over - men også til at overveje situationen nøje.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er nødt til at bevare optimismen, for ellers mister bankerne troen på os. Derfor er den enkelte svineproducent nødt til både at erkende krisen, men også at mærke efter, om han skal blive ved med at være svineproducent eller trække stikket, inden det går ud over familien. Men vil han fortsætte, så er det bare med at give den gas, lød det fra Niels Vestergaard Salling, formand for LandboNord og medlem af Videncenter for Svineproduktions bestyrelse.

Erhvervet har en fremtid

Foruden indlæg fra Niels Vestergaard Salling var der også indlæg fra Hans Aarestrup, direktør for Danske Svineproducenter samt den nye direktør for Videncenter for Svineproduktion, Claus Fertin. Alle var enige om, at der trods den aktuelle krise er en fremtid for erhvervet.

- Økonomisk ser det sort ud her på den korte bane, men der er lys for enden af tunnelen. Danske svineproducenter er konkurrencedygtige, og derfor er der også en god fremtid for mange på den anden side af den aktuelle krise, lød det fra Claus Fertin.

Hvor længe den aktuelle krise varer, kunne de fremmødte selvsagt ikke få svar på, men helt konkret blev deltagerne opfordret til at have fokus på de ting, som de selv kan være herre over i øjeblikket. Blandt andet ved at investere i mere rådgivning.