Abonnementsartikel

Dansk Holstein livestreamer fra onsdagens vinterdyrskue i Hal Q på Agromek.

Når landets bedste sort- og rødbrogede holstein-køer onsdag mødes til bedømmelse i Herning i forbindelse med Agromek, har alle interesserede mulighed for at følge konkurrencerne - uanset om de er tilstede i Hal Q eller ej.

Avlsforeningen Dansk Holstein har nemlig arrangeret direkte video-dækning af onsdagens konkurrencer kl. 13-20.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dyrskue og bedømmelser opleves bedst ved at være tilstede ved ringen, men vi ved også, at der er mange interesserede, som ikke har mulighed for at være i Herning eller overvære alle bedømmelser. De får nu chancen for at følge med via computeren, tabletten eller smartphonen, siger avlskonsulent Keld Christensen fra Dansk Holstein.

Erfaring med livestreaming

Livestreamingen sker i samarbejde med LandTV og Maskinbladet, der kombinerer erfaringer med henholdsvis tv-dækning af dyrskuer og livestreaming. Den direkte web-tv-kanal kan derfor ses på både danskholstein.dk, landtv.dk, fritidsmarkedet.dk samt her på maskinbladet.dk.

- Det er et forsøg, som vi har fået flere opfordringer til at sætte i værk. Vi ved ikke, hvor mange, der vil benytte tilbuddet, men perspektivet er, at vi både kan nå ud til gæster, der er lige i nærheden på Agromek, kolleger hjemme på gårdene samt interesserede ude i verden, siger Keld Christensen.

Live-sendingen fra bedømmelsesringen i Hal Q begynder med mønstringskonkurrencen onsdag kl. 13 og slutter, når Grand Champion-koen er udpeget onsdag aften.