I den 224 siders PowerGear bog, som vi udgiver ganske gratis på Agromek, kan du læse om PowerGears historie og udviklingen inden for traktorer i løbet af de seneste 25 år.

Hvis du ikke når at komme forbi Maskinbladet på Agromek, så er bogen heldigvis også tilgængelig i Maskinbladets nye app til alle tablettyper - som du henter ganske gratis i App-store.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I PowerGear-bogen er der mange spændende områder i traktorens udvikling, og vi byder på en rejse tilbage i tiden og viser læseren de største milepæle i udviklingen, som virkelig er gået stærkt.

I løbet af de seneste 25 år har udviklingen inden for traktorteknologien taget flere gigantiske skridt fremad.

Milepæle i metermål

Udviklingen har PowerGear fulgt på nærmeste hold, og de mange traktortest vidner om den store udvikling.

Flere af PowerGear-testene indeholder milepæle af forskellig art. Eksempelvis den første traktortest med trinløs transmission, traktor med boost, traktor med autostyring, traktor med fuld powershift-transmission og så videre. Hvert mærke har en milepæl, hvor mærket enten var først eller en af de første til at vise en teknologi, som har revolutioneret traktor-verdenen og flyttet udviklingen hen til endnu en milepæl.

Ens for alle milepæle er, at samtlige producenter har taget dem til sig i dag og tilbyder dem til sine kunder i større eller mindre grad.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vi dykker ned i motoren og dens udvikling og kigger blandt andet på, hvorfor små firecylindrede traktorer i 2014 er lige så stærke som sekscylindrede motorer i 1989.