Maskinforretningen Tobico A/S i Skjern har fået nye ejere.

Sælger hos Tobico Kaj D. Pedersen har sammen med J. Hundahl købt forretningen af Jan Tobiasen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kaj D. Pedersen fortæller, at forretningen vil blive drevet videre fra samme adresse, men under navnet Skjern Maskinforretning A/S.

- Alle medarbejdere bliver, og vi fortsætter som New Holland-forhandler og med at sælge Kverneland, Polaris og de andre kendte mærker, siger Kaj D. Pedersen.

Han fortæller, at han fortsætter som sælger, men altså nu også skal til at have det overordnede ansvar for forretningen.

- Det med at lede og fordele har jeg været vant til gennem mange år via mit job som værkfører, men det at skulle til at have rollen som ejer og have indblik i økonomi, det bliver en udfordring. Men jeg glæder mig til at komme i gang, siger Kaj D. Pedersen, som fortæller, at de første ordre allerede er i hus.

- Vi står til i det nye selskab at skulle til at levere syv nye traktorer inden for kort tid. Så vi har noget at gå i gang med, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kaj D. Pedersen har planer om at drive en forretning med fokus på få udvalgte produkter og glæder sig over den store, lokale opbakning, der er blevet vist, efter at firmaet har fået New Holland-forhandlingen.

Muligheden for at sælge

Den tidligere direktør, Jan Tobiasen, er også godt tilfreds med salget.

Han var seks år i Tobico, og det var seks hårde år, fortæller han.

- Vi har fået forretningen igennem krisen, og vi har fået forhandlingen af New Holland. Det har været spændende, men det har også været en hård perioden, hvor der er blevet arbejdet 12 timer i døgnet.

Da muligheden opstod, sagde han derfor ja tak.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi fik muligheden for at sælge, og så slog vi til, siger han.

Han ved endnu ikke, hvad han skal lave, når han om to-tre uger definitivt stopper i Skjern-forretningen.

- Vi har fire børn, og drengene har flere gange brokket sig over, at jeg aldrig er hjemme, og når jeg er hjemme, ja så har jeg vagten, siger Jan Tobiasen, der understreger, at det ikke er fordi, at forretningen kører dårligt.

- Vi har fået en kanon start på New Holland og har fået store markedsandele.