Danish Crowns slagteri ved motorvejen har oplevet en imponerende vækst siden det i 2004 overtog stafetten fra det gamle svineslagteri, der var Danmarks første andelsslagteri og placeret midt i Horsens by.

- Vi havde første slagtedag d. 23. september 2004, og efter en indkøringsfase var der officiel indvielse i maj 2005. På det gamle slagteri i Horsens brugte de 117 år på at slagte 47 millioner grise. I dag runder vi 40 millioner grise på 10 år, og det siger naturligvis noget om udviklingen på de danske svineslagterier igennem mere end 125 år, fortæller fabriksdirektør Per Laursen fra Danish Crown i Horsens.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I 1887 slagtede de otte grise den første dag på det gamle slagteri, og på det nye anlæg slagtede vi 118 grise den første dag. I begge tilfælde var der tale om en behersket opstart, men jeg er sikker på, at vi var mindst ligeså stolte den 23. september 2004, som de var i 1887, siger Per Laursen.

Danish Crown i Horsens har siden den første dag været gennem flere udvidelser og kan nu slagte ca. 100.000 svin om ugen. Her og nu arbejder håndværkere på at udvide kølekapaciteten i Horsens for at sikre, at kølerummene kan håndtere de mange tons kød, der hver dag ryger gennem slagteriet.