På baggrund af grundig research og efterfølgende udviklingsarbejde er Linddana klar til at løfte sløret for en ny generation af mobile flishuggere i 200-klassen, der dækker stammetykkelser fra 200 til 275 mm.

Deler teknologi med de helt store

En af de afgørende nyheder er, at den nye TP 200 mobil-serie deler avanceret teknologi og features med de helt store TP-maskiner, der er designet til intensiv biomasseproduktion. Det drejer sig om velafprøvede teknologier, som har bestået hverdagstesten i professionelt skovbrug. For eksempel det nye kontrolpanel TP Navigator, der gør det muligt at betjene, overvåge og styre alle flishuggerens funktioner, heriblandt motor, rotorskive og indføringsvalser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ny standard for brændstofforbrug

De nye mobile flishuggere i TP 200-serien er udstyret med en Kohler/Lombardini dieselmotor med turbolader baseret på "common rail"-teknologi, der reducerer brændstofforbruget og mindsker udledningen af både NOx og dieselpartikler i overensstemmelse med de nyeste miljøkrav. Disse nye motorer er endvidere udstyret med en vedligeholdelsesfri katalysator i stedet for dieselpartikelfilteret, der kræver løbende rensning.

Større, stærkere og stærkest

Den nye serie af TP 200 mobile flishuggere er et godt udtryk for Linddanas designfilosofi om at levere moderne maskiner, der optimerer styrken i både konstruktion og knivsystem. Ligesom andre af de nyere TP modeller er TP 200 serien produceret i højstyrkestål, hvilket giver en ekstremt stabil konstruktion. Modellerne leveres ligeledes med Linddanas TP Twindisc rotor, der er opbygget som en stærk sandwich-konstruktion. Rotoren er desuden udformet i overensstemmelse med TP Opticut princippet, det vil sige med et todelt og forskudt knivsystem, der giver færre vibrationer, en jævnere belastning af maskinen og et lavere brændstofforbrug.

Brugervenlig som aldrig før

Let vedligeholdelse og brugervenlighed har altid været et kendetegn for Linddanas TP flishuggere. Men denne gang går virksomheden et skridt længere end nogensinde før med et nyt maskindesign, der forenkler adgangen til service og daglig vedligeholdelse endnu mere. Det sker for at imødekomme behovet for hurtig daglig vedligeholdelse hos anlægsgartnere, træfældningsfirmaer og andre virksomheder, der bruger mobile flishuggere som et professionelt redskab.