Holmsland Maskinforretning A/S har fået gang i salget af Giant minilæssere, efter at man fik forhandlingen af mærkettilbage.

- Jeg ser mange muligheder for Giant, og interessen er stor fra mange forskellige brancher. Det er en maskine med et stort redskabsprogram til, og den rammer bredt i markedet. Kombinationen af styrke og funktionalitet mødes også er det et meget anerkendt mærke, siger Arne Nielsen, ejer af maskinforretningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En af køberne er Anders Guldborg, der driver en traditionel murerforretning.

- Jeg gik med overvejelser omkring en læssemaskine, hvor vægten var afgørende i forhold til min maskintrailer. Det skulle være en maskine, jeg nemt kunne få med mig rundt. Løftekraften er også vigtig. Jeg kiggede på forskellige maskiner og havde samme krav til dem, men det var kun Giant der kunne klare løftekapaciteten. Den skal kunne løfte en palle mursten og bigbags med mørtel, som vejer 1200. Gianten klarer det fint, endda også tunge løft ude i 4,8 meter. Den kan sagtens løfte 1,5. Displayet viser mig hele tiden, hvor meget den kan yde og giver mig advarsler, hvis jeg er tæt på grænsen.

Demonstration

Julius Bjerg, fra Brdr. Holst Sørensen A/S, importøren af Giant, kom forbi Holmsland Maskinforretning og havde medbragt en Giant Tendo, som Anders fra Guldborg murerforretning kunne prøvekøre og få demonstreret.

- Det giver en anden fornemmelse , når man kan prøve maskinen og teste den, siger Anders Guldborg.

- Gianten har kørt i ca tre uger nu, og jeg har ikke fundet den opgaven, den ikke kan magte. Jeg er rigtig glad for den. Jeg kan køre på belægsningsten uden at ødelægge underlaget, selv på 6 cm belægning. Græstrykket er minimalt og græsplænen rejser sig hurtigt og den efterlader ikke kørespor, så det er blevet nemmere at klare logistikken omkring tilbygninger. Dæktrykket er rigtig godt, fordi der er brede dæk og de synker ikke ned, siger han videre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Giant Tendo er en fusion mellem en stærk minilæsser og teleskoplæsserens egenskab, så man kan nå ud og op i højden.

Den løfter 1.500 ved jorden og 1.200 i fuld højde. Løftehøjden er 4,8 meter. Maskinen vejer 2.900 kg, så den kan transporteres på en maskintrailer.