Flasken er den samme. Det er vinen, som er ny, hver gang fagudstillingen Have & Landskab slår dørene op. Det sker igen den 26. til 28. august 2015 i Slagelse, og standsalget er netop nu i fuld gang.

Men modsat tidligere udgaver af udstillingen har de fire arrangører - Københavns Universitet, Maskinleverandørerne - Park, Vej & Anlæg, Danske Planteskoler og Danske Anlægsgartnere ? langt mere indsigt i deres egen udstilling end nogensinde før.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til Have & Landskab '13 skulle gæsterne nemlig for første gang registrere en række oplysninger om sig selv ved ankomsten, og det viste sig, at 30 procent af alle gæster var ledere eller mellemledere i deres respektive organisation eller virksomhed.

Den slags er vigtig information, når de fire arrangører ser frem mod næste udstilling.

- For os er det den vigtigste udendørs udstilling i Danmark, og vi har altid ment, at der var en relativt høj kvalitet blandt de besøgende, fortæller siger Niels Kirkegaard, formand for Maskinleverandørerne - park, vej & anlæg og direktør i GMR maskiner A/S og fortsætter:

- De har altid vist en reel interesse i det udstyr, vi har, og nu dokumenterer tallene altså, at der vitterligt er et solidt fremmøde af beslutningstagere. Det kan både arrangører og udstillere bruge til at målrette, hvad vi præsenterer for publikum.

Nye tal, større forhåbninger

De nye tal vækker også glæde hos Ejvind Røge, Danske Anlægsgartners landsformand, hvis medlemmers virksomheder stiller med halvdelen af de besøgende sammen med de kommunale planlæggere, fagfolk og udførende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det høje antal ledere fortæller mig jo, at udstillingen virker. Vi har altid gerne villet tiltrække dem, som kan være klare i spyttet, når der skal tages en beslutning i deres organisation, og det er lykkedes. Det er en af grundene til vores høje mål om at få 12.000 besøgende og 300 udstillere næste år. Det mener jeg er realistisk, da vi kan mærke, at virksomhederne er begyndt at ansætte igen, og der er flere tegn på, at kurven fortsætter opad. Desuden vil vi fra udstillingens side skrue markant op for både markedsføring og vores tilstedeværelse på de sociale medier, og det skulle gerne kunne flytte de sidste marginaler.

2.155 virksomheder og organisationer

Udstillingens arrangører har også fået et helt nyt indblik i, hvor de knap 10.000 besøgende kom fra. Gæsteregistreringen viste, at hele 2.155 virksomheder og organisationer fra den grønne branche var repræsenteret.

Det viser ifølge Danske Planteskolers formand Henning Roed, at Have & Landskab er netop den slags tværfaglige mekka for den grønne branche, som folk forventer, når de vender næsen mod Slagelse.

- Vi ser igen og igen, at folk kommer og taler konkrete projekter igennem med os. De står med et eller andet teknisk problem eller en faglig udfordring, og her har de chancen for at vænne overvejelserne med et væld af fagfolk fra alle dele af branchen. Du kan jo sjældent google dig til den rigtige løsning i vores fag. Du er nødt til at føle og se og spørge dig frem, forklarer Henning Roed, der også ser udstillingen som en læreproces for de besøgende.

Standsalget til Have & Landskab ?15 begynder i oktober 2014. Se mere på www.hl15.dk.