Sidste år kunne Aksel Benzin A/S føje et nyt område til virksomheden. Ikke i form af en nye produkter, men i stedet i form af nye landområder, som de fremover skal sælge og servicere til.

- Der skete det, at vi sidste år - og i øvrigt uafhængigt af hinanden - fik tilbudt forhandlingen af både Komptech og Powerscreen i Sverige, forklarer administrerende direktør Claus Benzin.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De to mærker har virksomheden efterhånden opbygget stor erfaring med i Danmark, og derfor føler de sig godt rustede til opgaven. Aksel Benzin A/S er imidlertid ikke alene om at sælge på den anden side af sundet. De har nemlig indgået et samarbejde med den tidligere svenske forhandler, Rickard Person, og sammen har de oprettet selskabet BEPE, som tager sig af det svenske marked.

- Vi havde i forvejen en god dansk kunde i Sverige i form af RGS 90, og dem fortsætter vi med at sælge til og servicere fra Danmark, lyder det fra Claus Benzin i den sammenhæng. Han fortæller samtidigt, at de er i fuld gang med at oplære et korps af svenske montører, som vil gøre logistikken i forhold til service væsentligt nemmere.

Stor interesse

For at få lidt øget opmærksomhed på Komptech og Powerscreen i det svenske, blev der i september afholdt maskindemonstration på Hässleholms Kretsloppscenter i Vankiva. Både svenske og danske kunder blev inviteret, og de kunne på førstehånd opleve de seneste nyhede fra de to maskinmærker.

- Der kom mange mennesker. Vores 50 år gamle virksomhed er kendt i branchen i Danmark, hvor det jo forholder sig lidt anderledes i Sverige. Der var da naturligvis også interesse fra svensk side, men jeg må sige, det var flot, at der kom så mange danskere derover, fortæller Claus Benzin.

Fra Østrigske Komptech var der hele tre nyheder med. Det drejede sig blandt andet om Komptech Axtor 8012, som er et kombianlæg, der ved hjælp af skift af remskiven kan gå fra at være en neddeler til at blive et decideret flisanlæg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Sådan en ny maskine skal jo lige løbes lidt i gang. Men for os er markedet for kombimaskiner bestemt spændende, siger Claus Benzin om det nye produkt.

Sparer brændstof

Under demonstrationen var der også en Komptech Crambo 5200 ec direct på programmet. Denne maskine har en anderledes transmission end de almindelige Crambo-anlæg, som er med til at spare op til 30 procent på brændstoffet. Det er imidlertid også en dyrere maskine, og derfor understreger Claus Benzin, at den skal arbejde en del timer hen over året, før den tjener sig ind - og af samme grund er den oplagt for de større produktioner.

- Jeg hørte for eksempel om en kunde i Belgien, som på halvandet år kørte 2400 timer med et anlæg. Med en Crambo 5000 bruger man 50-55 liter i timen, og så kan man hurtigt se fornuften i at spare 30 procent af brændstofforbruget, tilføjer han.

Sidste nyhed, som publikum kunne opleve, hedder Komptech Nemus 2700 og er et mobilt tromlesortereanlæg, som blandt andet også udmærker sig ved et lavt brændstofforbrug.

- Den er faktisk udviklet, så den passer med tilsvarende tromlerør fra Doppstadt. Derfor kan man genbruge de tromlerør, man eventuelt i forvejen har, lyder det fra Claus Benzin.