Abonnementsartikel

Hos Pöttinger Danmark er der store forventninger til flere af producentens 2015-nyheder, især inden for såning.

Når en stor producent af landbrugsmaskiner ruller hele programmet ud, som det skete for nylig under Pöttinger international Day i Grieskirchen i Østrig for nylig, er det ikke alle nyheder, der passer til danske landmænd - men nogle gør i høj grad.

Især nyhederne inden for såning vil ifølge Pöttinger Danmarks salgsdirektør Anders Hansen sikkert falde i god jord hos danske landmænd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Særligt interessant er nok harve- og såsæt-kombinationen Terradisc Multiline og Vitasem, som fås i tre og fire meters versioner, siger Anders Hansen, der forklarer, at maskinerne som sådan ikke er helt nye - men kombinationen af dem er ny.

Ny såteknik

- Jeg er sikker på, at vi kan sælge nogle af dem. De udfører et godt arbejde i jorden, samt en fornuftig såning, siger Anders Hansen og standser op ved en Terradisc 3001, der er bygget sammen med en Vitasem 302 ADD.

- En af de åbenlyse fordele er, at vi her kan frakoble såmaskinen, og så bruge den som tallerkenharve eller stubharvedelen separat. Prisen på disse Multiline såkombinationer er helt anderledes i forhold til Terrasem modellen. Sættet vil typisk henvende sig til mellemstore brug, typisk mellem 100 og 300 hektar. Vi kan levere dem til næste sæson, siger Anders Hansen.

Interessant er også Aerosem luftsåmaskinen, som er ny og anderledes. Den er nem at omstille, så den kan så både korn og majs. Kassen kan deles op i tre rum - et til gødning og to til majs.

- Det giver fleksibilitet. Tendensen er jo, at de enkelte maskiner skal kunne bruges til mere. Det giver en bedre udnyttelse af investeringen, siger Anders Hansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Disse luftsåmaskiner monteres gerne på et rotorsæt, hvilket også giver rigtig god mening med hensyn til majssåning, idet man har bevist, at majsen virkelig kvitterer for et godt såbed.

Flere opdateringer

Salgsdirektøren viser rundt i det øvrige Pöttinger-program og fremhæver de øvrige maskiner, der kunne være interessante for danskerne. Det gælder eksempelvis Pöttinger Synkro 20-serie og Synkro 30-serie stubharverne med arbejdsbredder på tre til seks meter. Der er sket enkelte opdateringer af modellen, der allerede er solgt i et vist antal i Danmark. De er nu blevet mere brugervenlige og med stærkere tænder.

- I det hele taget, så er der sket rigtig mange forbedringer både på Synkro stubharver og Terradisc tallerkenharver. Vi kan nu sagtens måle os med de bedste i klassen, kommer det fra Anders Hansen.

Også programmet af vendere og river har fået visse opdateringer, igen af hensyn til brugervenlighed og effektivitet, ligesom Pöttingers snittervogne, Europrofi Combiline, og Faro Combiline, har fået bedre snitteeffekt med et lavere brændstofforbrug.