Abonnementsartikel

Maskinbladet.dk indleder nyt samarbejde i Kroatien, så danske maskinhandlere får nye muligheder for at afsætte brugte maskiner. Samarbejdet sker via UsedTecWorld, som Maskinbladet er en del af.

Maskinbladets førende portal for brugte landbrugsmaskiner udvider fortsat aktiviteterne, senest med en ny partner i Kroatien. Samarbejdet er kommet i stand via den fælleseuropæiske brugtportal UsedTecWorld, som Maskinbladet.dk er en del af. Det betyder, at danske maskinhandlere nu kan afsætte deres brugte maskiner i Kroatien.

Den nye samarbejdspartner er den forholdsvis unge kroatiske virksomhed, HL Comitatu, som har specialiseret sig i især salg af traktorer. Virksomheden lagde ud med at udgive et omfattende 120 siders katalog med traktorer, men via det nye samarbejde med UsedTecWorld og Maskinbladet.dk øger den kroatiske virksomhed satsningen inden for online-handel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Virksomhedens site, www.traktori.hr er meget velbesøgt af maskinhandlere og landmænd på Balkan, ikke mindst da det ikke længere kun drejer sig om traktorer, men også andre landbrugsmaskiner og redskaber. Kunderne og brugerne kommer også fra Serbien og Slovenien.

- Kroatien er ganske vist et forholdsvis lille land, men har et stort potentiale, når det gælder afsætningen af brugte landbrugsmaskiner. Aftalen betyder, at danske maskinhandlere nu også kan sælge og eksportere brugte maskiner til Kroatien. For os er det vigtigt hele tiden at udvide markederne for maskinhandlerne, siger salgschef Toby Toudal Nielsen, Maskinbladet.

Den kroatiske virksomhed HL Comitatu, der blev grundlagt i 2012, er hurtigt blevet markedsførende i hjemlandet, når det gælder brugte landbrugsmaskiner. I Kroatien bor cirka 4,2 millioner mennesker, og omkring to tredjedele af landet er landbrugsareal.