På søndag er der mulighed for at komme ud og møde maden.

Det sker når mere end 50 gårde landet over deltager i Landbrug & Fødevarers Åbent Landbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blandt dem er to nabogårde på Uldallund ved Vojens, hvor der er lejlighed til at se på køer, kalve og malkerobotter på den ene gård og komme tæt på produktion af kartofler og korn på den anden.

På Uldallund 2 er det Nynke og Peter Sieswerda, der sammen med deres tre børn, Annika, Johan og Ivonne, byder velkommen mellem køer og kalve.

Besætningen består af 190 malkekøer, og det er robotter, der tager sig af malkningen.

- Det er første gang, vi holder åbent hus, men vi glæder os til at vise vores produktion frem, lyder det fra Peter Sieswerda, der har været i Danmark siden 1995.

Både han og hustruen Nynke stammer fra Holland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udover at kigge på køer og kalve bydes der i tidsrummet fra 10-16 på forskellige aktiviteter.

Planteavl

Hos naboen på Uldallund 6 driver Agnes og Laurits Rosenlund en planteavlsproduktion, hvoraf de 185 hektar udgør kartofler.

- Jeg er da stolt af, vi blev spurgt, om vi ville være med. Jeg vil gerne åbne op og vise, hvad der sker på landet og bidrage til, at folk vurderer landbruget ud fra viden og ikke kun ud fra holdninger, siger Laurits Rosenlund.

Han er vant til at byde gæster velkommen. Både elever fra Gråsten Landbrugsskole og de lokale skoler og børnehaver kigger forbi, og ifølge Laurits Rosenlund har han svært ved at sige nej, når folk gerne vil se landbruget.