Abonnementsartikel

Serierne 3R og 4R afløser de tidligere modeller i 3020 og 4020 serien.

John Deeres har denne sommer valgt at lade de tidligere modeller af kompakttraktorer i 3020 og 4020 serierne erstatte af de nye 3R og 4R serier. 3R serien har mellemstort chassis og 4R serien har stort chassis.

Modellerne er udstyret med kraftige tre- og firecylindrede Yanmar dieselmotorer fra 33 til 66 hk, 4-hjulstræk og eHydro transmission.

Artiklen fortsætter efter annoncen

John Deeres automatiske eHydro-transmission kombinerer en elektronisk hydrostatisk enhed med tre intervaller med brugervenlige TwinTouch pedaler til fremadkørsel og bak, mens 12x12 PowrReverser transmissionen - kun ekstraudstyr til 3038R - giver koblingsfrit gearskifte med et enkelt greb.

Tre særlige funktioner

eHydro-transmissionen har også tre specielle funktioner med - ifølge John Deere - enestående ydeevne inden for et stort udvalg af traktoranvendelser.

En af dem er LoadMatch, der automatisk justerer kørehastigheden til motorbelastningen for maksimal ydeevne, uden at motoren stopper, hvilket er nyttigt ved transport af tunge læs eller klipning af tykt græs.

MotionMatch justerer øjeblikkeligt transmissionens reaktion i forhold til den konkrete opgave, hvilket er ideelt til eksempelvis frontlæsserarbejde.

SpeedMatch giver føreren mulighed for at forudindstille en maksimal hastighed, når pedalen er trykket helt ned, hvilket er særligt nyttigt ved betjening af bagmonterede redskaber.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ny frontlæsser

Den helt nye ComfortGard kabine er standardudstyr på 4R modeller og ekstraudstyr i 3R serien. Kabinen holder lydniveauet nede på 79 dB(A) og er konstrueret til at give et godt udsyn hele vejen rundt samt komfort for føreren med store, robuste glaspaneler kombineret med et luftophængt sæde, højtydende aircondition og varmesystem samt brugervenlige hydraulikgreb.

Et standardjoystick fås også til betjening af midt- og formonterede redskaber, herunder en ny frontlæsser i John Deeres H serie og et valgfrit forophæng med kraftudtag. Frontlæsserne H165 (til 3R) og H180 (til 4R) er nemme at til- og frakoble og har en maksimal løftekapacitet på 678/1006 kg - målt ved drejetappen - til en maksimal løftehøjde på 2,6/2,8 m. En indbygget parkeringstander bevæger sig automatisk på plads, når frontlæsseren sænkes.

Udvendige kontakter

Traktorer i 3R serien er som standard udstyret med bag- og midtmonteret kraftudtag for at kunne bruge et stort udvalg af redskaber, herunder John Deere AutoConnect Drive-Over-rotationsklipperskjold og et valgfrit materialeopsamlingssystem.

Ved brug af AutoConnect tilsluttes skjoldet og drivakslen automatisk, når føreren kører hen over plæneklipperen, og frakobles, når føreren bakker hen over den, uden at skulle forlade traktorsædet. Klipperskjold med sideudkast fås i klippebredderne 1,5 m og 1,8 m.

Det prisvindende Hitch Assist system, der er standard på 4R modellerne, gør tilkobling af redskaber og anhængere til det bageste træktøj hurtigere og mere sikkert, så føreren kun skal forlade traktoren en enkelt gang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udvendige kontakter, der er monteret på bagskærmen, gør det muligt for føreren at flytte traktoren baglæns og forlæns med en maksimal hastighed på 12 mm/sek. samt hæve eller sænke bugsertrækket efter behov.