Abonnementsartikel

Landbrug & Fødevarer ser gerne, at Margrethe Vestager, som er ny EU-kommissær med ansvar for konkurrence, gransker støtten på energiområdet.

Den tidligere partileder Margrethe Vestager er blevet ny EU-kommissær med ansvar for konkurrence.

Landbrug & Fødevarer hilser hende velkommen og håber, at hun vil se på energiområdet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har brug for en øget harmonisering af de mange forskellige nationale støttesystemer på energiområdet. De mange forskellige systemer er med til at give uens konkurrencevilkår, der betyder tabt konkurrenceevne - blandt andet for danske slagtesvineproducenter - hvilket rammer industriarbejdspladserne, siger erhvervspolitisk direktør Lone Saaby.

Der er flere eksempler på, at medlemslande ikke lever op til fælles regler, eller at de implementeres vidt forskelligt i Danmark og i andre lande, hvilket skaber en skæv konkurrencesituation.

Landbrugskommissær

Der er også blevet udnævnt ny kommissær på landbrugsområdet.

Det blev ireren Phil Hogan, der får en stor opgave i at sikre at landbrugspolitikken ikke bliver tolket og udmøntet med for store forskelle mellem de enkelte medlemslande.

- Det er glædeligt, og vi er meget tilfredse med Phil Hogan som ny landbrugskommissær. Vi ser ens på mangt og meget omkring EU's fælles landbrugspolitik, og vi er fortrøstningsfulde og forventningsfulde i forhold til at få løftet den vækstdagsorden, som er altoverskyggende på landbrugsområdet, siger Lone Saaby.