Abonnementsartikel

Dansk korn har så lavt et proteinindhold, at det kun kan bruges til svinefoder, skriver lederen i dagens Jyllands-Posten.

Den danske kornkvalitet har været støt faldende siden 1990'erne på grund af vandmiljøplanernen.

Det står der i dangens leder i Jyllands-Posten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Konkret er proteinindholdet i den hvede, der i år er høstet på danske marker, faldet til 8,4 procent, og det er bundrekord. Indholdet af protein er den vigtigste kvalitetsindikator, og bundrekorden skyldes ifølge Videncentret for Landbrug en undergødskning, der er en direkte konsekvens af vandmiljøplanerne.

Det lave proteinindhold betyder, at dansk korn ikke kan bruges til brødbagning.

- Kvaliteten af det danske korn er nu så ringe målt på proteinindholdet, at det kun kan anvendes til svinefoder. Så trøstesløs er situationen, at landmændene endda må tilsætte stadig større mængder sojaskrå for at hæve kvaliteten i foderblandingerne til et acceptabelt niveau - for svinene.

Læs lederen her.