Virksomhedsordningen er blevet strammet af et flertal i Folketinget bestående af Socialdemokraterne, Radikale, Venstre, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten.

Dog blev den vedtaget med flere lempelser, så flertallet af de danske landmænd kan fortsætte i ordningen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det glæder Landbrug & Fødevarer, som har været skeptisk over for de foreslåede ændringer, som ville ramme rigtig mange landmænd.

- Vi må sige, at politikerne har lyttet til mange af vores bekymringer. Vi har heldigvis fået rettet op på rigtig mange af de problemer, som lå i de første udkast, og som reglerne nu ser ud, bliver der fortsat mulighed for at landmænd kan spare op i deres virksomhed og udligne deres indkomster mellem årene, siger erhvervspolitisk direktør Lone Saaby.

Flere ændringer

Landbrug & Fødevarer håber dog, at det til efteråret bliver muligt at tilføje ændringsforslag, som kan rette op på nogle af de problemer og udeståender, som stadig er til stede.

I den allersidste del af forslaget har man fx set, at der er store udfordringer omkring hvilke aktieinvesteringer, der regnes for erhvervsmæssige, og hvilke der tæller som private investeringer.

- Det er bekymrende på lang sigt, og skaber usikkerhed hos vores medlemmer. Vi er med på, at man skal komme misbrug af reglerne til livs, men utilsigtet rammer de nye ændringer stadig landmænd og andre enkeltmandsvirksomheder. Der vil givetvis være et arbejde med at få deres skattemæssige forhold i orden, og derfor vil det være hensigtsmæssigt med en mulighed for at justere reglerne i løbet af efterårets samling i Folketinget, når de fulde konsekvenser af lovforslaget kendes, siger Lone Saaby.