Abonnementsartikel

Madkulturen i Danmark skal gøres bedre gennem ny hurtigtarbejdende arbejdsgruppe.

Adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, Søren Gade, er blevet formand i en måltidstænketank, som fødevareminister Dan Jørgensen netop har nedsat. Måltidstænketanken skal komme med forslag til, hvordan vi kan gøre madkulturen i Danmark bedre.

Den nyudnævnte formand ser frem til arbejdet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er både glad og stolt over at være blevet bedt om at være formand for den nye måltidstænketank. Tænketanken falder godt i tråd med mit daglige arbejde i Landbrug & Fødevarer, og jeg er sikker på, jeg både kan trække på min viden herfra og fra min personlige interesse for, hvad og hvordan vi spiser, siger Søren Gade og fortsætter:

- Danmark er et land med ufatteligt mange gode råvarer og en god måltidskultur, men alligevel er der langsomt ved at ske forandringer i den måde, vi spiser på. Det er helt naturligt, når et samfund udvikler sig, men derfor er det ofte en god ide at gøre sig forandringerne bevidst. For hvordan vil vi gerne have, vores måltidskultur skal være? Hvad er vigtigt for at skabe den største madglade og folkesundhed hos danskerne? Det er det vi skal forsøge at sætte fokus på.

Måltidstænketanken en hurtigtarbejdende tænketank, der allerede i foråret 2015 skal komme med anbefalinger til ministeren. Den består af 20 medlemmer fra hele spektret i fødevaresektoren med både kokke, eksperter og repræsentanter fra forskellige interesseorganisationer.

Tænketankens mål er at:

- Vi er flere, der spiser sammen, og vi spiser flere måltider sammen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er flere, der kan lave mad.

- Vi er blevet mere modige og mere villige til at prøve noget nyt.

- Vi laver oftere vores egen mad.