Abonnementsartikel

Det nordjydske firma RN Solutions ved støvring, har vundet en millionordre på lys til verdens største farestald til løsgående søer, som Poldanor er igang med at bygge.

Poldanor, som er en del af Axzon koncernen, er en af Europas største svineproducenter. I deres staldanlæg til 5.000 søer krævede de et bedre lys, end almindelige amaturer kunne levere.

RN Solutions løsninger med LED lys placeret lige hen over søerne opfyldte Poldanors krav om minimum 200 lux i løbestalde og 100 lux i de resterende stalde. Samtidig er strømforbruget væsentlig lavere end ved traditionelle amaturer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Poldanor er en stor professionel svineproducent, så at de vælger vores løsning er naturligvis et klap på skulderen, og en understregning af at et ordentligt lys har stor betydning for produktiviteten, siger Rune Nielsen, direktør for RN Solutions.

RN Solutions leverer IP65 godkendte LED amaturer, som de placerer lige over søernes hoveder, for at lyset er, hvor det skal bruges, nemlig ved søerne.

- Vi har fået væsentligt bedre lys i vores nye stalde med RN Solutions armaturer, end hvis det havde have været normale lysstofarmaturer. Samtidig sparer vi 60 procent strøm, og da monteringen er den nyudviklede ?plug ´n play? løsning, er monteringsomkostningerne meget lave. I forhold til andre LED løsninger, vi har undersøgt, er alt indmaden i armaturerne og LEDérne coatede, så armaturerne kan holde til det ?hårde? staldmiljø. Endelig har RN Solutions også givet god rådgivning til belysning generelt set, siger Morten Rasmussen, Pig Production Manager ved Poldanor.

Ordren er på næsten 3.000 lysarmaturer til en samlet beløb af cirka en million danske kroner.

Danske landmænd kan indtil 10. september gøre en særlig god investering, da der igennem danske miljøordninger, kan opnås cirka 50 procent tilskud til denne type investering.