Abonnementsartikel

Bornholm gør klar til det helt store træk.

Lørdag den 13. september vil der hænge en stor mørk røgsky over den lille by Nyker på Bornholm, hvor Bornholms LandboUngdom har sine traktortrækbaner.

Det er første gang, DM i Traktortræk afholdes på Bornholm, og Bornholms LandboUngdom arbejder i disse dage på højtryk for at skabe de helt perfekte rammer for DM-stævnet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Geografisk udfordring

- Når man har en geografisk udfordring, som bornholmerne jo ofte har, er vigtigheden af at forsøge at skabe de bedste rammer så meget desto større, og derfor er der gået måneders planlægning forud, lyder det fra arrangørerne.

Der forventes omkring 70 traktorer fra hele landet, og de skal dyste i 11 forskellige klasser, så der bliver ifølge Bornholms LandboUngdom rig mulighed for at se masser af træk i topklasse.

Foreningens medlemmer er derfor meget engagerede i arbejdet omkring dette stævne.

- Vi er rigtig heldige at have nogle gode sponsorere, der er utrolig hjælpsomme. Det spænder vidt, lige fra aftaler om transport med færgen til byggehegn og maskinlån eller sponsering af bornholmske specialiteter til gavekurve til de placerede traktorer.

- Vi prøver at gøre lidt ekstra ud af stævnet med store pokaler, søde præmiepiger og så selvfølgelig føromtalte præmiekurve.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Faste baner

- Men selvfølgelig er det vigtigste traktortrækket, det er det, publikum kommer for at se, og trækkerne ser frem til, lyder det fra Bornholm LandboUngdom, som i 2012 fik etableret to faste baner, en stenmels- og en jordbane. Det er jordbanen, der er den primære bane, og stenmelsbanen, der bruges når vejret er ustabilt.

- Der passes godt på banerne og samles ofte sten, køres jord på og harves, så bunden kan være så optimal så muligt.

Ud over selve Traktortræk, vil der være mange andre aktiviteter på pladsen. Der er legeområde, hoppeborg, boder, cafestemning og meget andet.