Abonnementsartikel

Aalborg Kommune har købt en ny New Holland T7.185 traktor til rabatklipning. Dermed bliver de den første kommune, der køber en New Holland med Auto Command.

Aalborg Kommune har netop købt en New Holland T7.185 Auto Command. Det er den første New Holland med Auto Command, der er leveret til en kommune i Danmark. Auto Command betyder blandt andet, at traktoren kan køre med fast omdrejningstal og hastighedsregulering på enten fodpedal eller joystick. Den kan også køre i en fast hastighed og omdrejningsreguleres på fodpedal eller joystick. Endelig kan den køres konventionelt, hvor motoromdrejningerne regulerer kørehastigheden. Traktoren er leveret af S.D. Kjærsgaard og solgt af kommuneansvarlig Martin Thomas Jensen.

Pris og komfort

Tekniker Bjarne Svane, som har stået for indkøbet af en ny traktor til rabatklipning i Aalborg Kommune, fremhæver, at der er to vigtige trin i indkøbet. Det første er valget af traktoren, som er sket efter udbud med beskrivelse af en række specifikationer, og det andet led er påbygningen af rabatklippere, som er lige så vigtig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Selve valget af traktoren er en ret klinisk proces, hvor vi går frem efter de specifikationer, der er beskrevet i udbuddet. Ud over ydelse og funktioner havde vi bl.a. arbejdsmiljø og naturligvis pris som nøglefaktorer. Føreren skal køre rigtigt mange timer og sidder meget statisk under arbejdet, så det er vigtigt, at der er et godt udsyn og i det hele taget en god arbejdsplads, siger Bjarne Svane.

Kompliceret ombygning

New Holland T7 traktorerne har en Tier 4i motor med lav udledning af miljøskadelige stoffer og lavt brændstofforbrug i kraft af en høj forbrændingstemperatur og dermed høj udnyttelsesgrad. New Hollands Ecco Blue system betyder, at T7-modellerne udleder 19 procent mindre CO2 og bruger cirka 10 procent mindre brændstof end tidligere modeller med samme motorstørrelse. Traktoren har 185 hk, men er indrettet, så den automatisk drosler ned til 159 hk, når der ikke er behov for yderligere effekt.

- Ombygningen af traktoren til rabatklipper er langt mere kompliceret på en moderne traktor end tidligere. Partikelfiltre og elektronik sidder i vejen for monteringen af rabatklipperne, og der har vi oplevet et særdeles godt samarbejde mellem S.D. Kjærsgaard, New Holland fabrikken og leverandøren af rabatklipperne. Det er bestemt ikke en standardopgave, men værkstedet hos S.D. Kjærsgaard er kommet med gode løsninger og har fået monteret klipperen fuldt tilfredsstillende, siger Bjarne Svane.

Den nye New Holland T7.185 er den tredje traktor i T7-serien til Aalborg Kommune indenfor tre år. Ud over rabatklipning anvender kommunen traktorerne i vintertjenesten.