Abonnementsartikel

Mange danskere brugte weekenden på at møde deres lokale, økologiske landmand og opleve det økologiske landbrug helt tæt på.

47.000 danskere var i weekenden på gårdbesøg hos økologiske landmænd.

76 øko-gårde rundt omkring i landet holdt Økologisk Høstmarked, hvor børn og voksne kunne se på dyr og smage på økologiske råvarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- At der på trods af det regnfulde vejr i weekenden alligevel var så mange, der valgte at tage ud og opleve et økologisk landbrug på første hånd, vidner om en stor interesse for økologi og for at komme tættere på fødevarerne. Til Økologisk Høstmarked møder danskerne de landmænd, der står bag de økologiske varer, og de oplever, hvordan man med sine indkøb i hverdagen kan være med til at gøre en forskel for naturen og dyrene, siger Birgitte Nygaard, projektleder i Økologisk Landsforening.

Mad i børnehøjde

Mange af de besøgende var børn, og det er godt for dem at opleve, hvor maden kommer fra:

- De færreste børn har i dag en direkte tilknytning til landbruget, men til Økologisk Høstmarked oplever børnene den økologiske fødevareproduktion i børnehøjde. På nogle gårde har de eksempelvis prøvet at male korn eller valse havregryn, hive økologiske grøntsager op af jorden eller se øko-køerne blive malket, siger Birgitte Nygaard.

I alt har mere end en million gæster været med til at fejre høsten af sommerens avl og afgrøder på økologiske gårde, siden Økologisk Høstmarked fandt sted for første gang i 1993.