Abonnementsartikel

Danish Agro og Vestjyllands Andel udvider strategisk samarbejde med tyske Agravis Raiffeisen AG.

Danish Agro og Vestjyllands Andel udvider nu det strategiske samarbejde med den tyske grovvarekoncern Agravis Raiffeisen AG indenfor premix og vitaminer.

Danish Agro og Vestjyllands Andels fællesejede selskab, Vilomix International Holding A/S, har netop købt 25 procent af aktierne i den tyske premix og vitaminvirksomhed, Hamburger Leistungsfutter Gmbh fra Agravis. Agravis har hidtil ejet 80 procent af aktierne i selskabet. Hamburger Leistungsfutter Gmbh er en tysk premix? og vitaminvirksomhed med hovedsæde i Hamborg og har en årlig omsætning på en milliard kroner og aktiviteter i mere en 40 lande.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samtidig har Agravis Raiffeisen AG øget deres aktiepost i Vilomix koncernen fra 15 procent til 25 procent. Vilomix koncernen, der med hovedsæde i Lime ligeledes har fokus på premix? og vitaminaktiviteter, har en årlig omsætning på 2,3 mia. kroner og aktiviteter i mere end 25 lande.

Ifølge koncernchef i Danish Agro, Christian Junker, sker opkøbene i naturlig forlængelse af det strategiske samarbejde mellem parterne.

? Både Vilomix og Hamburger Leistungsfutter er to velfunderede, internationale selskaber, der vil kunne supplere hinanden rigtig godt på en række eksportmarkeder, siger Christian Junker.