Abonnementsartikel

Granhøj Landbrugsmaskiner i Østermarie har leveret to nye Massey Ferguson mejetærskere til Karsten Westh i Østermare.

Karsten West driver sammen med Sune Larsen cirka 900 hektar, så derfor skal der nogle nye effektive maskiner til.

De har købt to nye mejetærskere, hvor af den ene er en Massey Ferguson 7370 Beta, med 22 fods powerflow skærebord, og den anden er en helt nyudviklet Massey Ferguson 9380 Delta Hybrid, med 35 fods powerflow skærebord. 9380eren er forsynet med bælter i stedet for hjul, samt træk på både for- og bagaksel. Desuden er den udstyret med autostyring, således at føreren ikke behøver at styre maskinen, men kan koncentrere sig om skærebordet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er ikke hvert år man sælger 2 mejetærskere til samme kunde siger Jakob Jensen fra Granhøj Landbrugsmaskiner og fortsætter:

- Jeg er lidt stolt over, at det lykkes at sælge den store nyudviklede maskine på Bornholm, da der kun er kommet 10 mejetærskere af den type til landet.

Det er en helt nyudviklet maskine med nyeste elektronik, blandt andet kan forhandleren og værkstedet, via internettet se forskelle data medens maskinen kører, såsom hvor den kører, hastighed, hektar i timen, udbytte, motortemperatur, maskinindstillinger med mere.

- Det er spændende at få sådan en nyudviklet maskine at køre med, siger Karsten Westh og fortsætter:

- Vi får den prøvet i mange forskellige afgrøder og vi er med til videreudvikle denne maskine, hvor man fra Agco vil lytte til vores erfaringer og forslag til eventuelle ændringer.