Abonnementsartikel

Marokkanske landbrugselever på besøg hos LandboUngdom lærer at lave ost.

LandboUngdom har i denne uge besøg af en gruppe af marokkanske landbrugselever. Det er et flerårigt videndelingsprojekt mellem danske unge fra LandboUngdom og marokkanske studerende fra landbrugsskolen MFR i Ouled Said, Marokko.

De marokkanske landbrugsskoleelever har base på Nyvangsgården i Nordsjælland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I dag har vi lært at lave fetaost og har fået ny viden om, hvordan vi kan producere vores egne fødevarer. Det er et meget stort ønske, at vi på skolen kan få råd til at købe nogle køer, så vi kan producere mælk og lave andre produkter heraf, siger en af eleverne.

På Oldgården i Holbæk har de marokkanske elever lavet is, yoghurt og fetaost af mælken fra stedets 100 sortbrogede Holstein køer. Ifølge marokkanerne og en pressemeddelelse fra LandboUngdom er vi i Danmark gode til at produktudvikle og lægger vægt på detaljerne, hvilket giver dem inspiration til at gøre det samme i Marokko.

- Det vi får ud af at vise marokkanske unge landmænd vores landbrug er ny inspiration til at udvikle dansk landbrug. De har mange spørgsmål og kommentarer, som sætter tankerne i gang, siger Thomas Pedersen fra LandboUngdom.

Vidensdelingen når langt ud, da de ni marokkanske elever bringer viden med tilbage til deres skole MFR i Ouled Said, Marokko, hvor 60 andre elever får gavn af besøget gennem blandt andet noter, video og billeder.

Videre gav et besøg på Skibby Genbrugsstation anledning til, at MFR-skolen vil forsøge at sortere ikke blot deres eget affald bedre, men også affald fra hele landsbyen Ouled Said.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det tager en plastikflaske 500 år for at nedbrydes i naturen, og jeg har lige lært at otte plastikflasker i stedet kan laves til en god polyester T-shirt. Det er vigtigt at vi i Marokko lærer at se plastik og metal som en ressource, i stedet for at smide det ud, siger Naima, som er elev på MFR-skolen.