Abonnementsartikel

Høsten kom tidligt og før de øvrige kornafgrøder.

For de fleste er det gået nemt og hurtigt at høste rapsen i år. Høsten kom tidligt og før de øvrige kornafgrøder. Med lav afgrødehøjde og ingen lejesæd var det nemt at få rapsen ind i skærebordet. Ligeledes var det positivt at se at de korte stængler efterlod en lav stub.

Det fremgår i hvert fald af en pressemeddelelse fra Syngenta om høsten af producentens vinterrapssorter. Udbytterne i Landsforsøgene er høje, og Syngentas vinterrapssorter har klaret sig godt. SY Carlo (5510 kg/ha) har ifølge pressemeddelelsen vist sig at være en stabil sort med nogle gode dyrkningsegenskaber, efterfulgt af SY Athos (5498 kg/ha), SY Saveo (5474 kg/ha) og Polana (5378 kg/ha). Den nye sort Mantara har vist sig at ligge blandt de allerhøjest ydende sorter i årets Landsforsøg med et gennemsnitsudbytte på (5679kg/ha).

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alle Syngentas nævnte vinterrapssorter er leveret med Forcebejdsning mod rapsjordlopper, og producenten gør opmærksom på, at når man håndterer Force-bejdset raps, skal man huske at undgå direkte hudkontakt med frø og sække, da støv fra bejdsningen kan give hudirritation.