Abonnementsartikel

Forbedringer af stalden vil føre til en bedre velfærd og højere produktion.

Dårlig indretning af sengestalde kan give velfærdsmæssige problemer for køerne. Både klove og lemmer samt nakke og bov kan få skader eller trykninger af inventar, der sidder forkert i dårligt indrettede sengebåse.

Lars Bach Poulsen, kvægrådgiver, Vestjysk Landboforening anbefaler derfor, at man går sin sengestald igennem for forbedringer og skaber en bedre stald for sine køer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er for tiden meget populært at skifte fra kunststofmadrasser til en kumme med et blødt lejemateriale. At lave en kumme og fylde den op med et lejemateriale er let nok, men er stalden som helhed blevet ret meget bedre af det? Det spørgsmål stiller Lars Bach Poulsen i den nyeste udgave af Bovi, der udkommer fredag den 18. juli.

Han peger på, at der er flere ting, som kan spille ind på, om stalden giver køerne en god velfærd.

- I nogle stalde vil den bedste løsning måske være at udskifte de nuværende madrasser til nye med bedre liggekomfort, siger han.

Læs mere i Bovi

Læs mere om Lars Bach Poulsens anbefalinger til mulige forbedringer af stalden i det nyeste nummer af Bovi, der udkommer fredag den 18. juli.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen allerede nu læses på www.bovi.dk. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen - klik her.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der kan bestilles abonnement på www.bovi.dk eller 7620 7970.