Abonnementsartikel

Når malkerobotterne er installeret i midten af 2015, vil denne mælkeproduktionsbedrift være den største i verden med robotmalkning.

Lely har modtaget en ordre på hele 44 Lely Astronaut malkerobotter, som skal leveres til Osterland Agra GmbH i Frohburg i den østlige del af Tyskland.

Malkerobotterne skal være installeret i midten af 2015, og til den tid vil mælkeproduktionsbedriften være den største i verden med robotmalkning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bedriften har 2.500 køer.

Lely skriver i en pressemeddelelse om ordren:

- Lely Astronaut robotmalkesystemet gør det nemmere at kontrollere den enkelte kos behov. Frigjort arbejdskraft og fordelene ved den individuelle kontrol med køerne er blot to af årsagerne til, at store mælkeproduktionsbedrifter bliver mere og mere opmærksomme på, at Lely Astronaut  robotmalkesystemet sikrer det bedste investeringsafkast.

Flere ordre

Robotterne vil blive installeret i seks nye stalde.Udover den store ordre er to andre store projekter i samme område også realiseret. Det ene på 16 malkerobotter til 1.000 køer og dertil tre Lely Juno foderskubbere. Det andet projekt er med 21 Lely Astronaut A4 malkerobotter.

I følge Gunnar Althoff, lederen af Lely Center i Sachsen, er denne udvikling en bekræftelse af Lely Dairy XL konceptet i området:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Tre af de fire største bedrifter i verden med malkerobotter ligger i dette område. I kraft af den innovative og rentable robotteknologi og takket være det praktiske koncept til store mælkeproduktionsbedrifter, er Lely Astronaut A4 nu blevet et rentabelt alternativ til konventionel malkning på de store bedrifter.