Abonnementsartikel

Rytter Maskiner i Randers har en effektiv nyhed på programmet, Elho Twin 460.

Nyheden her giver først og fremmest effektivitet, da den gør, at man kan speede processen op og komme i gang med halmpresningen noget tidligere. Det handler om den nye skårvender - eller strenglægger, om man vil - Elho Twin 460, som Rytter Maskiner i Randers har fået på programmet.

- Det smarte er, at den kan bruges til at vende en halmstreng, og dermed kan halmen presses tidligere, da den øverste tørre halm bliver lagt ud på et tørt areal, mens det halm, som befinder sig i bunden, og som har optaget fugt i løbet af natten, kommer til at være øverst, forklarer Bjarne Rytter, Rytter Maskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alt i alt betyder det, at man kan komme i marken betydeligt tidligere og dermed få flere tørre baller pr. dag.

- Maskinen kan selvfølgelig også bruges til at lægge to skår sammen foran en bugseret finsnitter og lignende, siger Bjarne Rytter.

Denne type rive slæber ikke afgrøden hen over jorden, men løfter den op og kaster den fremad og indad, så den rengør nærmest afgrøden. Den er drevet af en oliemotor, som har et behov på 25 liter pr. minut.

Arbejdsbredden er 4,6 meter, og transportbredden er 3,5 meter. Den har 150 rivetænder og vejer 540 kg. Den kan monteres i lift, frontlift eller frontlæsser med euro kobling.