Abonnementsartikel

Regnskabet fra grovvarekoncernen Vestjyllands Andel viser et overskud, som når nye højder - 102,6 millioner kroner blev det til.

Med et overskud på 102,6 millioner kroner når grovvarekoncernen Vestjyllands Andel nye højder. Sammenlignet med sidste års regnskab er overskuddet 41,8 procent højere.

De 48 millioner kroner er hentet i andre selskaber, hvor Vestjyllands Andel er medejer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er meget flot resultat, som vi er yderst tilfredse med, siger formanden for Vestjyllands Andels bestyrelse, gdr. Leif Haubjerg, No ved Ringkøbing.

Koncernens omsætning i regnskabsåret 2013/14 blev på 1,846 milliarder kroner. Det er 83 millioner kroner mindre end året før.

- Selv om vores omsætning i kroner er faldet lidt i forhold til sidste år, har vi fastholdt salget i tonnage, og vi har haft fremgang på stort set alle fronter, fortsætter Leif Haubjerg.

Driftsresultatet i selve grovvareselskabet Vestjyllands Andel blev 64 millioner kroner mod 46 millioner kroner året før. Hertil kommer så resultatet fra andre virksomheder, hvor Vestjyllands Andel er medejer. Her hentede Vestjyllands Andel i det afsluttede regnskabsår 48 millioner kroner mod 33 millioner sidste år.

- Det er meget tilfredsstillende, at det både er selve grovvareselskabet og vores investeringer i datterselskaber i ind- og udland, der udvikler sig så positivt. Det viser, at strategien med at blive mere international kombineret med lokal forankring er helt rigtig, for nu bringer disse investeringer kontante fordele hjem til vore ejere, de danske landmænd, siger direktør Carsten Lauridsen, Vestjyllands Andel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Millioner til medlemmerne

Det gode resultat i Vestjyllands Andel kommer også medlemmerne til gode.

- Vi udlodder 35 millioner kroner i overskudsbetaling til medlemmerne og resten af overskuddet konsoliderer vi ind i selskabet. Det er dermed godt halvdelen af driftsresultatet i selve grovvareselskabet, som vi udlodder. Til gengæld har vi valgt ikke at udlodde overskuddet fra datterselskabet i ind- og udland, da der her fortsat foretages store investeringer, siger Leif Haubjerg.

Samtidig får Vestjyllands Andel stadig flere medlemmer.

Det seneste år er medlemstallet netto øget med 101 nye medlemmer, så der nu er 3.794.