Abonnementsartikel

Kongskildes fabrik i Sorø og et mindre antal medarbejdere bliver ramt af investeringer i ny fabrik i Polen.

Kongskilde Industries vil snarest iværksatte et investeringsprogram på 73 millioner kroner.

Pengene skal bruges på blandt andet at effektivisere produktionen i Danmark, Sverige og Polen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Via Kongskildes datterselskab i Polen - Kongskilde Poland - investerer Kongskilde, sammen med andre investorer, i en ny fabrik for at optimere produktionen af slid og reservedele til Soil-segmentet. Den ligger som nabo til Kongskildes fabrik i Kutno.

Men tiltaget betyder også, at Kongskilde i Sorø dels kommer til at tilbyde alternative job til enkelte medarbejdere, dels skal sige farvel til et mindre antal medarbejdere - under 10 - hen mod 2016.

- Vi mærker et stigende pres inden for slid- og reservedelsmarkedet, hvor ikke kun kvalitet, men også pris og krav om hurtigere levering spiller en stadig større og mere afgørende rolle. Vi må erkende, at vi står med et produktionsapparat på vores fabrik i Sorø, som er mere end 30 år gammelt. Derfor betyder det meget for os og for Kongskildes fremtidige muligheder, at vi nu kan servicere vores kunder ud fra et nyt set-up. Så kan vi i endnu højere grad leve op til kundernes fremtidige ønsker og krav - og ikke mindst konkurrencedygtige priser, siger Ole Gade, administrerende direktør i Kongskilde Industries.