Der er færre pesticidrester i dansk frugt og grønt.

Det er konklusionen i en rapport, der for første gang rangordner frugt og grønt efter indholdet af pesticidrester herunder forskellen på danske og udenlandske afgrøder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bag står DTU Fødevareinstituttet, hvis rapport er baseret på Fødevarestyrelsens kontrolresultater fra 2008 til 2012 med mere end 10.000 prøver af frugt og grønt.

- Som forbruger og fødevareminister er jeg stolt af, at resultatet er så entydigt - dansk frugt og grønt er bedst. Mange forbrugere er bekymrede for pesticidrester i deres fødevarer, og derfor er det glædeligt, at vi nu trygt kan anbefale dem at vælge danske æbler og tomater. Og vil man være helt fri, så bør man stadig vælge økologisk, siger Dan Jørgensen (S).

- Der er flere gode grunde til at gå efter dansk producerede produkter. Ikke alene indeholder de færre rester efter pesticider - man får også vækst og arbejdspladser med i kurven, siger fødevareministeren.

Ingen af de afgrøder forskerne har set nærmere på har et indhold af pesticider, der udgør en sundhedsrisiko. Dette gælder også for de afgrøder, der har det højeste indhold af pesticidrester. Der er således stadig masser af gode grunde til at spise både frugt og grønt, uanset om det kommer fra Danmark eller udlandet.