Abonnementsartikel

På Kopenhagen Furs juni-auktion blev der omsat for 1,59 milliarder kroner. Gennemsnitprisen landede på under 300 kroner.

Den netop afsluttede juni-auktion hos Kopenhagen Fur bød på et gennemsnitligt prisfald på tre procent i forhold til auktionen i april.

Gennemsnitsprisen på danske minkskind endte på 291 kroner og den samlede omsætning nåede 1,59 milliarder kroner, oplyser Kopenhagen Fur.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har nået det punkt, hvor minkpriserne har fundet et nyt leje, og vi har endda opnået en ganske stor stigning i forhold til de øvrige auktionshuses mellemliggende auktioner. Der var stor konkurrence og en god stemning i auktionssalen, og det er tydelige tegn på, at vores kunder tror på et godt pelssalg den kommende vinter, siger adm. direktør Torben Nielsen, Kopenhagen Fur.

Trods det mindre prisfald lå priserne på op 25 procent højere i forhold til de seneste internationale pelsauktioner hos NAFA i Toronto og Saga Furs i Finland.

Brune mink

Kopenhagen Fur udbød og solgte 5,6 millioner minskind fordelt på de lysere mutationstyper og brune mink. De brune udgør så at sige rugbrødet i minkproduktionen, og de blev endda solgt til stigende priser ikke alene i forhold til de seneste internationale auktioner, men også i forhold til Kopenhagen Furs april-auktion.

- Det er et vigtigt signal til hele branchen, fordi det betyder, at værdien af varelagrene hos pelsfabrikanterne kan opskrives. Det giver branchen fornyet tillid, siger Torben Nielsen.

Det nye prisniveau har åbnet markedet for nye aktører. Der var 600 internationale kunder til auktionen hvoraf 350 kom fra Kina/Hong Kong. Af dem var 70 nye ansigter, som ikke tidligere har handlet på Kopenhagen Furs auktioner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kopenhagen Fur afslutter sæsonen med auktion i september, hvor der udbydes omkring 5,5 millioner minkskind.

Det totale salge i denne sæson når dermed op på 25 millioner minkskind.