Abonnementsartikel

Landbrug & Fødevarer opfordrer til, at der investeres massivt i afrikansk landbrug, og at der handles mere med hele kontinentet.

Hvis Afrikas hastigt voksende befolkning skal mættes, er det nødvendigt at investere massivt i kontinentet. Det skriver Landbrug & Fødevarer i sin nye vision for udviklingslandene.

- I Afrika kan landbruget skabe vækst og beskæftigelse. Begge dele er der hårdt brug for på et kontinent, hvor der er knaphed på fødevarer, og hvor hundreder millioner af unge ikke har job. Vi vil gerne være en del af den udvikling til gavn for Afrika, siger administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer, Søren Gade.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er allerede nogle danske virksomheder, som eksporterer fødevare-teknologi til Afrika.

- Eksempelvis Thisted-virksomheden Cimbria, der sælger korntørringsanlæg og den vestjyske virksomhed Skov, der sælger staldinventar. Der vil blive brug for meget mere af den slags i Afrika de kommende år, siger Søren Gade.

Hver dag vokser klodens befolkning med flere end 200.000 mennesker, og ifølge FN?s prognoser bliver vi knap 10 milliarder på kloden i 2050.

I visionspapiret "Fødevareklyngens indsats i udviklingslande" peger Landbrug & Fødevarer på tre overordnede temaer til den danske udviklingsbistand:

- Vi skal handle mere med udviklingslandene. Samhandel og eksport styrker vækst og beskæftigelse i udviklingslande, når det sker på bæredygtige vilkår og med gensidig respekt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der skal politisk fokus på, at rammevilkår for landbruget i udviklingslandene forbedres, og der skal i udviklingsbistanden være fokus på hele fødevarekæden fra jord til bord.

- Privatsektordrevet vækst i udviklingslande er vigtigt og dansk erhvervsliv kan bidrage mere til fattigdomsbekæmpelse.