Abonnementsartikel

DR1-programmet "De unge landmænd" er nomineret i kategorien Seerprisen ved dette års Tv Festival.

Seertallene har været gode, og nu er programmet "De unge landmænd" også blevet nomineret til en pris.

Det er Seerprisen, som DR1-programmet er nomineret til ved Copenhagen Tv Festival 2014, som løber af stablen til august. Andre nominerede programmer i kategorien tæller "Vild med dans", "Arvingerne", "Badehotellet" og "Luksusfælden".

Artiklen fortsætter efter annoncen

I "De unge landmænd" følger seerne otte unge mennesker henover en sommer. Formålet er at give et indblik og en forståelse for, hvad der driver dem og deres dedikation til livet på landet.

- Serien om de unge landmænd giver et særligt indblik i en gruppe af mennesker, som er drevet af noget andet, end vi ser hos de fleste unge på tv. De har tidligt lært, at man arbejder for det, man vil opnå. De køber ikke dyrt tøj og håndtasker, men sparer op til at blive selvstændige - og det er allerede lykkedes for nogle af dem, selvom de kun er i starten af 20'erne. Da Line Pedersen købte sin gård som 22-årig, lagde hun 800.000 opsparede kroner på bordet. Hvad er hun drevet af? Morten har haft egen gård siden han var 20. Og allerede som 23 årig, har han skabt den højst ydende besætning af økologiske Jersey køer i Danmark. Hvordan kan det lade sig gøre?

Første afsnit i serien, der fulgte Morten og Mille på Dalbygård, Line fra Vester Hjulskov og Bjørn på Westergaards Pelsfarm, lykkedes at tiltrække flere seere end "Bonderøven".

"Bonderøven" er desuden nomineret i kategorien Bedste karakterdrevne serie.