Danske Agrometer fremviser både en selvkørende og en bugseret gylleudlægger på Græsland 14. Det drejer sig dels om Agrometer SRS 1200, som er en bugseret gylleudlægger. Den kommer i drift på Græsland 14 med Agrometer GN1200, som er en 12 meter græsmarksnedfælder.

- Den store fordel ved dette system, er at maskinen er i gang i marken konstant, da gyllen pumpens ud til udlæggeren igennem den 4,5" fødeslange, som har forbindelse til pumpevognen ved gylletanken, fortæller Peter Pedersen fra Agrometer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han fortæller, at chaufføren i traktoren kan styre pumpevognen fra marken, og derved giver det mulighed for én mand at nedfælde gyllen med den bugserede udlægger.

Udlæggeren har mulighed for at overføre vægt til traktoren både med træk og tryk, og så er der også mulighed for at lægge hele seks ton tryk på den 12 meter græsmarksnedfælder.

- For hver sektion på nedfælderen sidder der et stempel, hvor vi har mulighed for lægge vægt på nedfælderen, forklarer Peter Pedersen.

Han fortæller desuden, at vognen som standard leveres med hydraulisk udskud på akslen, så vognen ikke køre i samme spor som traktoren, og marktrykket derved fordeles. Vognen har eget hydraulikanlæg, som drives fra traktorens PTO.

36 meter selvkørende

Agrometer medbringer desuden den store selvkørende SDS 7200 gylleudlægger med 36 meter bom.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ved tankforsuring er det en ideel løsning til udringning af gylle på slæt-græsmarken, og med brede dæk og lav egenvægt, så er trykskader af græsmarken minimale. Også her pumpes alt gyllen fra gylletanken til udlæggeren ved hjælp af Agrometer pumpevognen, og på den måde holdes udlæggeren i gang konstant.

Klik på linket HER, og læs mere fra Maskinbladets besøg hos Torslunde Maskinstation på Sjælland, som hvert år kører over 100.000 kubikmeter ud med den 36 meter brede udlægger.

Torslunde Maskinstationer fortæller, at den gennemsnitlige kapacitet på udlæggeren ligger på 150 ton i timen, og når det går rigtig godt, så er kapaciteten helt oppe på 180 til 200 ton udkørt gylle i timen.