Abonnementsartikel

Scan-Agro har spændende nyt på sprøjtefronten, en revideret Knight 2000 IV, som i næste uge introduceres både i Danmark og Sverige.

Knight Farm Machinery introducerede på den engelske udstilling Cereals i forrige uge en ny selvkørende sprøjte. Det er den nye Knight 2000 IV, som får skandinavisk premiere på Borgeby Fältdagar, og efterfølgende skal den på demonstrationstur i Danmark og Sverige.

Knight 2000 IV er ifølge importøren, Scan-Agro i Hadsund, baseret på den eksisterende 2000-serie, som kom på markedet i 2010, og som er solgt i stort tal i blandt andet England, Skandinavien og Ungarn. Nye emissionskrav, Tier 4 final, har udløst en komplet opgradering af sprøjten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sprøjten leveres med tre tankstørrelser på henholdsvis 4.000, 5.000 og 6.000 liter. Tanken er i rustfrit stål.

Sprøjten har en brændstoføkonomisk 200 hestekræfters sekscylindret Perkins Tier 4 motor på 7,1 liter med mulighed for opgradering til 225 hestekræfter og senere endnu større. Motoren anvender AdBlue. Hele motorrummet er redesignet i forhold til den gamle model med henblik på bedre tilgængelighed og servicevenlighed.

Stor komfort

Knight 2000 IV er udstyret med Poclain Smart Drive hydrostatisk transmission med mulighed for hjulslipskontrol. De 46" store hjul giver større frihøjde - op til 125 centimeter. Sprøjten har et luftaffjedret chassis med krængningsstabilisator, hvilket giver mulighed for højere sprøjtehastigheder på op til 15-20 km/t.

Claas har leveret kabinen, der er ophængt uafhængigt fra chassiset i en luftaffjedring. Kabinen har afrundede ruder uden hjørnestolper bagtil, hvilket giver uhindret udsyn til bommen. Som standard har den blandt andet klimaanlæg med kulfilter, køleboks til madpakken, radio og passagersæde. Kabinen kan leveres med Kategori 4 godkendelse.

Alle væsentlige sprøjtefunktioner styres på multifunktionsjoysticket. Den computerstyrede 4-hjulstyring har sit eget intuitive betjeningspanel. Sprøjtecomputeren leveres af Müller med alle tidssvarende funktioner som GPS sektionskontrol, bomhøjdeautomatik, styring af væskefunktioner med videre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Firehjulsstyringen er blevet optimeret og byder nu på større stabilitet specielt i forbindelse med GPS sektionskontrol, og er udstyret med en automatisk Hill-side korrektion, hvor sprøjtens bagaksel vil korrigere for kraftigt sidehæld.

Bredt bomprogram

Den nye Knight leveres med hele mærkets kendte bomprogram, nemlig dobbeltfold bomme fra 20 til 30 meter, vertikalfoldet bom fra 20 til 30 meter og trifold bomme fra 28 til 40 meter. Bommene er kendetegnet ved stor stabilitet, specielt horisontalt, hvor de er dæmpet via det patenterede Anti-yaw system samt via en tre-dimensional gitterkonstruktion.

Er der behov for yderligere kapacitet kan sprøjten leveres med luftassistance systemet AirJet som giver mulighed for væskemængder ned til 70-90 liter pr. hektar.

Den danske og svenske importør, Scan-Agro har 10 års erfaring i servicering af Knight sprøjter. Virksomheden har flere montører, der ikke laver andet end at montere og servicere sprøjter.