Abonnementsartikel

Vestjysk Landboforening har inviteret verdens førende ekspert i Mycoplasma til Ringkøbing for at give gode råd.

Ingen ved med sikkerhed, hvordan køer bliver ramt af Mycoplasma. Men nu har Vestjysk Landboforening inviteret verdens førende ekspert i Mycoplasma til Ringkøbing for at give gode råd.

- Vi er rigtig stolte over, at en kapacitet som Greg Goodell kommer til det vestjyske, pointerer Ida Ringgaard, chef for produktion i Vestjysk Landboforening.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vestjysk Landboforening har inviteret verdens førende specialist i Mycoplasma, til Ringkøbing den 18. juni. Her kan vestjyske landmænd møde dyrlæge Greg Goodell fra Colorado, USA og høre, hvordan de bedst mulig håndterer kvægsygdommen.

- Over hele landet er der fortsat frustration over Mycoplasma-situationen. Vi oplever fortsat nye tilfælde, og selvom det er relative milde angreb, er det frustrerende nogle steder at se sygdommen vende tilbage efter to-tre måneder - og andre steder efter et år, siger Ida Ringgaard, chef for produktion i Vestjysk Landboforening.

Udbredt i USA

I modsætning til Danmark har Mycoplasma været kendt og udbredt i USA i årtier. Dyrlæge Greg Goodell har beskæftiget sig med Mycoplasma i mere end 20 år og har været med til at etablere fornuftige rutiner for mælke- og kvægproducenter i en lang række amerikanske stater.

På mødet i Ringkøbing giver Greg Goodell blandt andet sit bud på, hvordan man bedst håndterer smittede ungdyr og indsluser ny-kælvere i besætningen. Han vil også fortælle om, hvilken indkøbsstrategi mælkeproducenterne bør lægge for dagen, hvis problemet skal håndteres bedst muligt.

Mødet med eksperten begynder klokken 13, hos Vestjysk Landboforening, Herningvej 3-5, 6950 Ringkøbing, og Greg Goodell bliver tolket, således at alle interesserede har mulighed for at følge med og stille spørgsmål på dansk. Tilmelding skal ske til Vestjysk Landboforening.