Liberal Alliances miljøordfører Villum Christensen langede i sin grundlovstale kraftigt ud mod "bekymringsindustrien", der efter hans opfattelse i alt for høj grad sætter den politiske dagsorden:

- Det gælder både politikere, industrien og fagbureaukraterne, der alle lever at sprede skræk og rædsel. Mange politikere er "rejsende i skræk og rædsel", for det er der stemmer i, og så opstår der en symbiose, hvor bureaukratere får ekstrabevillinger, industrien opnår statsstøtte, og politikerne får stemmer, sagde Villum Christensen blandt andet til Maskinbladet og henviste til vindmølleindustrien som et eksempel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han understregede også, at det er nødvendigt i højere grad at stille krav til bureaukrater og politikere om, at skal borgene betale for eksempelvis kloaklægning i det åbne land, skal man kunne dokumentere en virkning.

Han har selv som miljøudvalgsformand i Slagelse Kommune forsøgt at få embedsmændene i Miljøministeriet til at dokumentere, at kravet om kloakering har en reel virkning, men det er ikke lykkes.