Abonnementsartikel

Førstemanden for landmændene i Slesvig-Holsten, Werner Schwartz bliver årets gæstetaler ved frokosten på Det sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa fredag den 6. juni.

Det er lykkedes at få en indflydelsesrig og højtplaceret repræsentant for landbruget syd for grænsen til at besøge sønderjyderne og bidrage til den landbrugspolitiske debat i forbindelse med dyrskuet i Aabenraa, og det glæder formand for skuet, Jørgen Popp Petersen.

Det er formanden for landmændene i Slesvig-Holsten, Werner Schwartz, som ifølge Jørgen Popp Petersen er en markant præsident for Bauernverband Schleswig-Holstein og er samtidig vicepræsident i det den store tyske organisation Deutscher Bauernverband med i alt 270.000 medlemmer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Werner Schwartz driver et svinebrug på 480 hektar og med en opformeringsbesætning af sopolte ved Bad Oldesloe tæt ved Lübeck. Han har i sin præsidenttid lagt vægt på, at landbruget skal åbne sig over for det øvrige samfund, og eksempelvis har han selv sat et webkamera op i farestalden, så alle via facebook kan følge med i, hvad der sker i stalden. Det har givet anledning til debat i Nordtyskland ? også blandt landmænd.

Werner Schwartz kan bringe nuancer ind i debatten om rammevilkår i henholdsvis Danmark og Tyskland. Eksempelvis har landmænd i Slesvig-Holsten med et hårdt politisk pres sikret, at et forslag om en to meter randzone ved alle læbælter er blevet ændret, så der i fremtiden kun bliver tale om en randzone på 50 centimeter. Landbruget i Slesvig-Holsten ønsker fortsat, at randzonen-kravet helt opgives.

?Det har stor betydning også i forhold til den fælles EU-landbrugspolitik, hvad de tyske landmænd mener, og jeg glæder mig til at høre, hvad en centralt placeret organisationspolitiker syd for grænsen mener om de fælles udfordringer,? siger Jørgen Popp Petersen.