Abonnementsartikel

Når Græsland 14 løber af stablen den 20. juni, så bliver det med over 60 maskinsæt.

Der bliver nok at se på til Græsland 14. Over 60 maskinsæt er meldt til demonstrationen, som foregår den 20. juni fra klokken 10 til 22 ved Elmegaarden, Frederiks nær Viborg i det midtjyske.

Arrangørerne bag demonstrationen er foruden Elmegaarden også LMO og DLF samt Erhvervsakademi Aarhus.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er meldt over 60 maskinsæt til, og de fordeler sig på maskineri til bjærgning af grovfoder lige fra skårlægning, vendere, river, finsnittere, frakørselsvogne til gummigede og silofordeler i ensilagestakken. Desuden bliver der demonstreret maskiner til den efterfølgende gylleudbringning på græsmarken, fortæller Rasmus Trads Møller, planteavlskonsulent hos LMO, som er en af idemændene bag det store projekt.

Rød tråd i faglighed

Det er ikke blot maskinerne, som er i fokus på Græsland 14. Der vil i høj grad være en rød tråd med fagligheden i top, hvor flere emner bliver taget op. Det drejer sig blandt andet om faste kørespor, udbyttemåling, korrekt stubhøjde, korrekte græsblandinger, græsmarkpleje og udnyttelse af husdyrgødningen.

- Det hænger rigtig godt sammen med, at DLF har Elmegaarden som Grovfodercenter, hvor der er udlagt mange forsøgsparceller med forskellige græsblandinger, og det vil give et rigtig godt overblik over de forskellige blandinger, fortæller Rasmus Trads Møller.

Der vil i løbet af dagen være mulighed for at høre nogle af landets konsulenter komme med rådgivning og gode råd om den perfekte grovfoderbjergning.

Professionelle maskinfolk

På dagen bliver der desuden mulighed for at få sig et godt overblik over maskinerne til bjergning af grovfoder og en god snak med maskinfolk fra de forskellige leverandører af maskiner til bjergning af grovfoder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der bliver mulighed for at møde produktfolkene fra de forskellige firmaer i øjenhøjde i marken, og rådgivning om den næste maskininvestering er helt ideel i rammerne til Græsland 14, påpeger Rasmus Trads Møller.

Arrangementet foregår på et 105 hektar stort areal i kun tre stykker, så der bliver god mulighed for at nå rundt omkring de mange maskiner i løbet af dagen.