Abonnementsartikel

Enhedslisten mener, at Danish Crown bør overlade slagteriet til bornholmerne.

Enhedslistens fødevarepolitiske ordfører Per Clausen, mener, at Danish Crown bør overlade slagteriet på Bornholm til bornholmerne, hvis Danish Crown ikke længere vil drive et slagteri på øen.

- Medarbejderne og Bornholm kommune bør have en mulighed for at drive slagteriet videre. Det kræver imidlertid også, at Danish Crown giver svineproducenterne mulighed for at blive frigjort fra deres forpligtelser over for Danish Crown, så de fortsat kan levere deres svin til et bornholmsk svineslagteri, siger Per Clausen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lovforslag

Enhedslisten forbereder et lovforslag, der vil forpligte virksomheder, som vil flytte produktionen, at give medarbejdere og lokalsamfund mulighed for at overtage og videreføre virksomheden. Samtidig vil Per Clausen bede fødevareminister Dan Jørgensen (S) om at vurdere, om transport af svin med færge fra Bornholm er en tilstrækkelig sikker og stabil transportform.

- Her er jo stor risiko både for forsinkelser og aflysninger. En overtagelse af svineslagteriet skal kombineres med en plan for omlægning af svineproduktionen på Bornholm, så der lægges mere vægt på dyrevelfærd og miljø samt langt mere forarbejdning af produkterne. Målsætningen må være en omlægning til økologisk produktion, mener Enhedslistens ordfører.