Abonnementsartikel

Maskinpartner i Billund og Vejle samt FMR-Maskiner har fået importen af den hollandske selvkørende sprøjte Condor.

Fra maj måned er Maskinpartner samt FMR-maskiner blevet importør af hollandske Agrifac.

- Vi har overtaget importen på de selvkørende sprøjter, siger salgschef Erik Hermansen, Maskinpartner.

Tidligere har MVJ Maskiner haft importen, og der er blevet solgt fire Agrifac i Danmark indtil videre.

Agrifac har ifølge Erik Hermansen den største markedsandel inden for selvkørende sprøjter i Holland, og der er mange fordele ved sprøjterne, lyder det.

- Den selvkørende ligger lige nu på 5.000 liter, men der kommer en ny model på 8.000 og helt op til 51 m i bombredde. Det, der er blevet solgt mest af herhjemme, er 4.000 liter og 36 m bom. Sprøjten har den fordel, at den har et specielt hjulophæng, som gør, at den kører meget stabilt. Vi har mulighed for at ændre sporvidden fra kabinen på sprøjten, så vi altid kan finde den rigtige rækkeafstand. Maskinen er udstyret med en Claas-kabine, og det hele fås med gps-styring og fuldt computer-system. Det er meget brugervenligt, fordi du har sprøjten direkte på skærmen og kan se, hvor de forskellige ting løber hen. Det er ikke noget med, at du skal forstå en masse sprog - billedligt fortæller den, hvad der sker. Vi har mulighed for at medlevere en luftassissteret sprøjte, hvor der er luft til hver dyseenhed, hvor vi kan gå ind fra kabinen og indstille dråbestørrelsen.Store maskinerAgrifac produceres i Holland - omkring 100 enheder om året.

Erik Hermansen fortæller, at Maskinpartner tog Agrifac ind, fordi det supplerer deres program godt.

- Vi arbejder meget med selvkørende snittere og har kundekontakt til maskinstationerne og er vant til at arbejde med de store maskiner. Det er et produkt, som der er stigende interesse for på det danske marked, fordi arealerne bliver større og større, og derfor er der brug for større sprøjter.

Maskinpartner kører demo med Agrifac på dette års Det Østjyske Dyrskue den 14.-15. juni.Østdanmark dækkes fra Falster

Artiklen fortsætter efter annoncenFMR-maskiner dækker den østelige del af Danmark fra hovedsædet i Nykøbing Falster. FMR kender til Agrifac-produkterne fra Holmer Exxact roemaskinerne, som er en sammenslutning af de tyske Holmer roe-maskiner samt de hollandske Agrifac roe-maskiner, som ændret navn da begge virksomheder blev opkøbt af franske Excel-indrustries i fjord.