Abonnementsartikel

Tilmeldingerne fra børn til Dyrskuet Thy-Mors 2014 slår tidligere rekorder.

Børn elsker dyrskuer. Det må være konklusionen efter de mange tilmeldinger fra børn til Dyrskuet Thy-Mors.

Susanne Thomsen, koordinator for Dyrskuet Thy-Mors 2014 fortæller, at arrangementet "Landbruget i børnehøjde", som i år for tredje gang løber af stabelen som start på dyrskuet fredag den 13. juni kl. 9.00 til 13.00, allerede har slået tidligere rekorder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er i år tilmeldt 1.760 børn i indskolingen - 0.-3. klasse - fra Thisted og Morsø kommuner. Dertil kommer cirka 190 lærere.

- Og der kommer flere børn til, siger Susanne Thomsen og tilføjer, at dyrskuepladsen fredag formiddag også er åben for børn fra børnehaver og dagplejen.

- Da vi første gang i 2012 afviklede arrangementet var der knap 1.000 tilmeldte børn, så det glæder os, at så mange skoler tager imod vores tilbud, siger Susanne Thomsen.

Der er speciel rundvisning for 3. klasserne, som også får undervisningsmateriale, så de sammen med lærerne kan snakke om deres oplevelser og få mere viden om landbruget.

- Alle børn kan gennem en speciel sanseskattejagt få et indtryk af livscyklus for store dyr som køer og grise til mindre dyr som høns, kaniner og bier. De kan på tæt hold opleve dyrene, men skal da heller ikke undvære halmborgen, som altid er en stor succes, siger Susanne Thomsen.