Vejenfirmaet KVK Hydra Klov lagde for nyligt lokaler til, da 75 klovbeskærere fik mulighed for at dygtiggøre sig i deres fag.

- Jeg synes, det blev en rigtig god dag. Deltagerne var meget engagerede og villige til at dele deres erfaringer med hinanden, og jeg er sikker på, alle fik noget med hjem, siger dyrlæge Pia Nielsen, kvægsektionen hos Videncentret for Landbrug, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Videncentret for Landbrug stod for kursusdelen, mens det praktiske var lagt i hænderne hos KVK Hydra Klov.

- Vi blev spurgt, om vi ville være med til at afvikle programmet og sagde selvfølgelig ja. I forvejen er der mange af klovbeskærerne, der bruger vores bokse og udstyr, og sådan en dag får vi også input til forbedringer af vores produkter, fortæller salgs- og produktionschef Palle Fjord Thomsen fra KVK Hydra Klov.

Inden klovbeskærerne mødtes, havde arrangørerne været en tur forbi det nye kreaturslagteri i Holsted for at hente ben og klove fra døde dyr, som blev brugt til de praktiske øvelser.

Efter frokosten var der tid til den mere teoretiske del, hvor et af de vigtigste punkter var rengøring samt desinficering af boksene og udstyr, så sygdomme ikke bringes videre til andre besætninger.

- Vi var vidt omkring og var bl.a. inde på kroniske klovlidelser, hvornår dyrene bør udsættes og, hvordan klovbeskærerne registrerer klovproblemerne, så de kan gøre det ens, noterer Pia Nielsen efter et arrangement, hun ser tilbage på med stor tilfredshed.