Abonnementsartikel

Dan-Corn A/S er ved at bygge sit hidtil største anlæg for Hornsyld Købmandsgaard A/S.

Dan-Corn A/S i Hedensted bygger i øjeblikket sit hidtil største kornsilo-anlæg for Hornsyld Købmandsgaard A/S, der opfører to kæmpe-siloer i forlængelse af en eksisterende silo opført i 2012.

Hver silo rummer 8.000 ton og er 27 meter høje og 23 meter i bredden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er af stor betydning for os at have et referenceanlæg af denne størrelse så tæt på vores hovedsæde. Det er vigtigt for os, at vi kan vise anlægget frem, og vi mærker allerede nu en stor interesse, siger direktør Jens Munk Jensen, Dan-Corn A/S, i en pressemeddelelse.

Jens Munk Jensen oplyser, at Dan-Corn i øjeblikket er travlt beskæftiget med etablering af projekter såvel i Danmark som på 12 eksportmarkeder.

Lars Christensen fra Hornsyld Købmandsgaard A/S siger, at de to nye siloer vil forbedre virksomhedens muligheder for at kunne håndtere stigende korn- og råvaremængder.

- Vi mangler konstant plads, og vi har stigende tilgang af korn i høst. Derfor har vi brug for et anlæg, der har stor kapacitet og som kan drives effektivt hvad management angår. Mængderne er nemme at håndtere i disse siloer sammenlignet med i et planlager.

- Siloerne er meget rationelle rent arbejdsmæssigt, og vi kan trække 250 ton korn ind i timen. Ryger vi ud i en våd høst, har vi langt bedre mulighed for at håndtere mængderne og tage kornet ind til tørring.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Siloerne kan efter planen tages i brug den 1. juli.