Volvo har sendt en ny gravemaskine på larvebånd på markedet. Volvo EC380E lyder navnet på maskinen, som drives en Tier 4 Final/Stage IV-kompatibel Volvo D13 miljømotor. Den skal levere høje grave- og brydekræfter ved reducerede emissioner og en ni procent forbedring af brændstoføkonomien.

Og det sker vel at mærke uden tab af ydeevne, lover Volvo. ECO-funktionen forbedrer således brændstoføkonomien og øger manøvredygtigheden på samme tid. Ved siden af denne funktion har føreren mulighed for at vælge imellem fem arbejdsprogrammer - afhængigt af de foreliggende opgaver: I (Idle = tomgang), F (Fine = fin), G (General = generelt), H (Heavy = tung, kraft) eller P (Power max = maksimal ydelse).

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når betjeningsorganerne har været inaktive i et forud defineret tidsrum, kan maskinen programmeres til automatisk at reducere omdrejningerne eller endda helt slukke motoren. Det sker for yderligere at reducere forbruget af brændstof, og for at udgå unødig støj.

Førervenlig og sikker

EC380E er designet til enkel og let betjening. Alle menneske kontra maskine kontaktflader, herunder joysticks, tastaturer og LCD-skærm er udformet ergonomisk og placeret til optimal komfort og betjening.

Antallet af kontakter er reduceret markant i forhold til tidligere modeller. Mens den otte tommer store LCD-skærm, som viser oplysninger om maskinens status, der er afgørende for maksimering af produktiviteten og oppetiden, er let at aflæse under alle lysforhold. Der er nu også installeret bluetooth i maskinen, så førerens telefon kan betjenes håndfrit via displayet.

Endelig er der tilføjet en programmerbar knap i højre joystick, hvor føreren kan vælge mellem fire muligheder: Kamera, vinduesvisker, boost funktion eller mute radio.

Forstærket og beskyttet

Gravemaskinens tredelte understel og X-formede ramme i højstyrkestål er ekstra forstærket for at sikre lang levetid, mens overbygningens ekstra dækplader beskytter maskinens underside mod beskadigelser fra sten og løse materialer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskines vitale dele er beskyttede mod beskadigelse fra overophedning via en hydraulisk dreven og elektronisk styret ventilator, der kun er aktiv efter behov.

Endvidere styres EC380E's hydrauliksystem af et avanceret system, der giver behovsstyret flow og reducerer effekttabet i kredsløbet.