Abonnementsartikel

Schäffer 2445 Nordic HD løfter 1700 kg og giver med sit lave tårn god udsigt til redskaberne

Med en egenvægt på 2550 kg uden kabine og en løfteevne på 1700 kg i fuld højde er Schäffer 2445 Nordic HD en effektiv arbejdsmaskine til blandt andet anlægsgartnere, der eksempelvis kan flytte en hel palle belægningssten med en maskine, der kan flyttes på en maskintrailer til en totalvægt op til 3500 kg.

Den nye Nordic-model har ligesom sine søstre et lavt tårn, som giver rigtig god udsigt til skovl, pallegafler eller redskaber.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nordic-serien er udviklet målrettet efter vores ønsker til det nordiske marked. Maskinen har hydraulisk redskabslås, differentialespærre på begge aksler, vand i de bageste dæk, store hjul og ekstra vægt. Samtidig er maskinerne forsynet med en ekstra god kabine med en bedre kørestilling, fortæller Kristian Helms fra Helms TMT Centret, som har importen af Schäffer til det skandinaviske marked.

Højere fart

Schäffer 2445 Nordic HD har en tophastighed på 28 km/timen mod tidligere maksimalt 20 km/t.

- Det betyder, at maskinen er endnu mere velegnet som redskabsbærer. Vi oplever i stigende grad, at læssemaskiner bliver anvendt som redskabsbærere eksempelvis i kommunerne. Ud over at det giver nogle særlige muligheder at have redskaberne i en læssearm, så er vedligeholdelsesomkostningerne lavere på en læssemaskine, hvor føreren sidder på bagenden i modsætning til de egentlige redskabsbærere, hvor flere funktioner skal føres gennem knækleddet, siger Kristian Helms.

Samtidig med, at maskinen får højere kørehastighed, er den også udstyret med sprinklere og viskere foran og bagud, store sidespejle, arbejdsbelysning forud og bagud, dobbeltvirkende udtag på redskabsfæstet, og et velaffjedret førersæde med mulighed for luftaffjedring.