Claus Fertin, 45, tiltræder 1. august stillingen som ny direktør i Videncenter for Svineproduktion (VSP) og forlader dermed posten som administrerende direktør i VikingGenetics.

Claus Fertin er uddannet agronom og har en ph.d. i økonomi. Han har været direktør hos VikingGenetics siden 2010. Før det har han været direktør i Slagteriernes Forskningsinstitut og for Fellesslakteriet i Oslo.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Formand i VSP, Erik Larsen, hilser den nye direktør velkommen:

- Med Claus Fertin får vi en person, der kan løfte hele organisationen. Han vil med sin stærke baggrund være et stort aktiv i arbejdet med at bringe VSP igennem de administrative og faglige udfordringer, der skal håndteres. Derudover har han en solid indsigt i den forskning, udvikling og innovation, der sker inden for erhvervet og kan dermed være med til at styrke hele området fremover, siger Erik Larsen i en pressemeddelelse.

Jan Mousing, administrerende direktør på Videncentret for Landbrug, ser også frem til samarbejdet med den nye direktør:

- Jeg er meget glad for, at det er lykkedes at tiltrække Claus Fertin som ny direktør i VSP. Med Claus Fertin får vi stærk ledererfaring koblet med stor forretningsforståelse, siger Jan Mousing.

I forbindelse med, at det for nylig er besluttet, at VSP overføres til Videncentret for Landbrug fra 1. januar 2015, vil Claus Fertin blive en del af Videncentrets direktion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Svinesektoren

Selv siger den nye direktør:

- Den danske svinesektor er den mest innovative og effektive set på verdensplan, og det bliver en spændende udfordring at skulle være med til at videreudvikle mulighederne i erhvervet, så vi kan fastholde den unikke position branchen har.

Bestyrelsesformanden i VikingGenetics, Lars-Inge Gunnarsson, ønsker Claus Fertin held og lykke i det nye job.

- Claus Fertin har gjort det rigtig godt i VikingGenetics. Han har som adm. direktør gennemført en større omlægning og fusion i VikingGenetics og været meget dygtig til at integrere virksomhederne i hhv. Danmark, Finland og Sverige, siger Lars-Inge Gunnarsson.

LÆS OGSÅ: Direktør for Videncenter for Svineproduktion fyret