Abonnementsartikel

Svineproducent fra Juelsminde afprøver i øjeblikket en ny form for mælkesupplement.

Torben Møller fra Juelsminde havde ellers ikke meget tilovers for tildelingen af ekstra mælk til pattegrisene i farestalden.

- Vi har for år tilbage forsøgt at tilbyde pattegrisene i farestalden ekstra mælk, men det eneste, der kom ud af det dengang, var mere udbredt diarré hos grisene, siger Torben Møller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men Torben Møller er ikke en, der er bange for at lægge dyr eller stald til nye forsøg og afprøvninger, og derfor var det heller ikke meget overtalelse, der skulle til for at få Ravnholtgaard til at prøve at tildele en ny form for mælk fra Vivet i Silkeborg.

Selve tildelingen af mælken foregår på en forholdsvis prisvenlig facon, hvor selve truget er specialfremstillet, men beholderen er en ganske almindelig halvliters flaske.

- Truget er ikke ret stort i forhold til de mælketrug, der normalt anvendes. Det betyder, at truget ikke fylder ret meget i en faresti, men vigtigst af alt betyder det, at grisene ikke kan gå op i truget, som man ellers ser det. Det - i en kombination med at det meste af mælken befinder sig oppe i flasken, og der kun står en mindre mængde mælk i truget af gangen - er med til at der bliver en væsentlig højere hygiejne af mælken, mener Asger Andreasen.

Udover den anderledes tildelingsform af mælkesupplementet, er sammensætningen af selve mælkepulveret blevet optimeret.

- Mælkepulveret - som er døbt Piglet Volostrum QuantiMilk - består af mælkealbumin som er filtreret valle fra kvæg. Mælkealbuminet indeholder store mængder af antistoffer, og indeholder 33 procent protein og 20 procent fedt. Producenten er engelske Volac, som holder kortene tæt til kroppen hvad angår alle ingredienserne i mælken, men der må være et eller andet godt i, for grisene får ingen diarré ved brugen af det, siger Asger Andreasen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs mere om mælketildeling i det nyeste nummer af Hyo, der udkommer fredag den 2. maj.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden læses på www.hyo.dk - klik her.

Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Der kan bestilles abonnement på www.hyo.dk, eller på 7620 7970.