Protester fra blandt andet Bejstrup Maskinstation betyder, at planlagte reparationer på Aggersundbroen bliver udskudt.

Der var massive protester fra Bejstrup Maskinstation, de det for nyligt gik op for direktør Per Kold Kristiansen, at reparationer på Aggersundbroen ville betyde, at maskinstationens maskiner ikke kunne krydse broen.

Til Maskinbladet fortalte han, at de ville koste hans forretning omkring 3 millioner kroner, da arbejdet foregik midt i højsæsonen.

Per Kold Kristiansen var også rystet over, at maskinstationen ikke var blevet varslet om reparationerne og først hørte om dem, da skilte blev sat op ved broen.

Men nu er det blevet besluttet at udsætte arbejdet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

På sin hjemmeside skriver borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Gade (V), at "det var på et hængende hår, at vi sammen fik udsat Vejdirektoratets renovering af Aggersundbroen."

- Det ville ramme rigtig mange erhverv og rigtig mange mennesker. Landbrug, turist-erhvervet, entreprenører, transporterhverv - og rigtig mange turister, som er meget vigtige for aktiviteten, indtjeningen og beskæftigelsen i vores kommuner. Og derfor tog vi hurtigt affære med kontakter til Vejdirektoratet og til transportministeren, skriver borgmesteren i en udtalelse skrevet i samarbejde med Knud Kristensen (K), borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Ulla Flintholm, formand for Han Herred Turistforening og medlem af kommunalbestyrelsen i Jammerbugt, og Kristian Andersen (V), folketingskandidat i Nordjylland.

- Vi tager selvfølgelig alle indvendinger mod den planlagte fremgangsmåde med til dialogmødet. Fra Bejstrup Maskinstation, som Vejdirektoratet henviste til at køre gennem Aalborg, turist-erhvervet, som jo har brug for gode tilkørsels-veje i sommer-sæsonen, og den planlagte golf-turnering i Gatten , som hele Nordjylland gør alt, hvad vi kan for at trække så mange mennesker til fra nær og fjern.

Hvad der kommer ud af dialogen "vender vi tilbage til", som de fire afsendere skriver.